Ciksembang's Blog

Just another WordPress.com weblog

Daging, daging, daging – Program Mantai Perdana Soromban

banyak nya daging

daging dilapah

Terjerit-jerit abang daging ni dalam video kat bawah(Skrol sikit)… rasanya ramai yang bukan orang NS tak tau apa makna mantai.Mantai tu sembelih daging lembu atau kerbau secara banyak.. Mantai Perdana ni dibuat di tapak Kem paroi Seremban.tapak kem ni memang multi guna.. kejap-kejap jadi track drift, kejap boleh jadi Tapak Pesta Pertanian..

CS ambil peluang ni.. kalau zaman budak-budak dulu arwah abah order kat orang.. senang pergi ambik je.. sekarang semua kena buat sendiri.. CS dan husband beli daging 5.5 kilo nak bawak balik KL rumah mentua..

CS letak jugak gambar daging dan abang daging ni utk korang feel Mantai ni dan feel raya yang dekat sangat dah.. Sambil tu CS ambil kesempatan mengucapkan Selamat hari Raya Aidil Fitri Wafal Idzin.. Maaf Zahir dan Batin..

ni lah abang daging …jumpa lagi tahun depan , Selamat Hari Raya bang.. abang ni memang dia sendiri nak posing bila CS ambik gambar dia, sporting la beb

September 19, 2009 - Posted by | Diari Cik Sembang, Muslimah & Aku | ,

5 Comments »

  1. wa daging banyak potong skit a

    Comment by ikram | September 19, 2009 | Reply

  2. Iya nih, boleh minta doong dikrim ke surabaya indonesia

    Comment by Setyo Budianto | September 19, 2009 | Reply

  3. gimana dengan indonesia, ada jugak ke seperti kami?

    Comment by Zaidah Zulkifly | September 24, 2009 | Reply

  4. Ada Ibu, saya pernah ke Kuala Lumpur sekitar 3 tahun lalu, saya menikmati masakan-nya

    Comment by setyobudianto | September 24, 2009 | Reply

  5. teringat saya ketika tinggal kat n.sembilan. Meriah betul semasa program mantai di Seremban. Kul 6.30 pagi dah tunggu kat depan khemah daging…punya lah ramai orang tunggu sama…beratur nak beli daging baru….tahun ini beli daging kat tepi jalan je.. semasa perjalanan balik kampung…

    Comment by Anonymous | September 28, 2009 | Reply


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: