Ciksembang's Blog

Just another WordPress.com weblog

Barang Peninggalan Mak

MC MC yang berlalu, ciksembang menghabiskan masa dengan mengemas rumah, mengemas wardrobe, mengemas buku-buku dan mengemas dan mengemas.

Sayu nye hati bila terjumpa barang-barang mak. Satu satu ciksembang belek.. mula-mula ubat-ubat mak
pastu handbag mak .. mak cukup jaga handbag ni ciksembang souveniorkan mak masa ciksembang gi US dulu
pastu lagi buku nota mak belajar mengaji .. mak meninggal masa belajar ngaji.Terimakasih ALLAH.

ternampak pulak cermin mata mak… teringat pasal ciksembang paksa mak buat cermin mata kat Focus Point Semban.. mak tak berkenan sebenarnya tapi ciksembang berkeras gak..

Mak sebenarnya nak buat kat Tampin.. mak memang taksub dengan Tampin.. maklumlah itulah pekan mak dari dulu dulu. Masa tu ciksembang pikirkan diri sendiri je.. bilalak aku nak travel semban tampin ni.. dah tempah nak gi ambik pulak

Akhirnya mak ikut cakap ciksembang.. mak mak mak ampunkan orang(bahasa diri) mak Bila dah siap cermin mata tu, ciksembang bawak mak gi ambik dan test kat Cina tokeh Focus Point tu.. macam okay mak kata

tapi mak tetap tak suka jugak pakai
ciksembang paksa jugak mak.. ciksembang kata .. mula-mula cermin mata baru memang cenggitu mak

Mak ikut jugak cakap ciksembang…. Sudahnya mak tak tahan dengan cermin mata tu.. mak nak jugak tempah kat Tampin

Cik Sembang akur dengan mak.. mujur ciksembang tak bantah.. tak lama rupanya mak sempat pakai cermin mata tuh.. mak pergi jua setelah 10 hari mak sakit…

Mak , orang rindu sangat kat mak… Tuhanku, kau tempatkan ibuku di tempat orang yang beriman.Angkatkan azab kubur ibu dan bapa ku Ya Allah

November 5, 2009 - Posted by | Buah Hatiku, Precious Moments | ,

1 Comment »


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: