Ciksembang's Blog

Just another WordPress.com weblog

Tutorial Buat Blog Guna Blogspot

Ada Permintaan dari kawan-kawan baru ciksembang kat facebook

Cuba lah ni ye
1. Pergi ke url ini :http://www.blogger.com
Masukkan email yang dah wujud kalau boleh yang sama dengan facebook utk tujuan akandatang

2. Masukkan maklumat seperti skrin dibawah

3. Kemudian,anda perlu menamakan blog anda.

PENTING!Namakan blog anda dengan betul kerana nama blog tidak boleh ditukar pd masa akan datang. Gunalah nama yang mesra pengguna atau belasah je lah

4. Last but not least,pilih template anda mengikut theme.Jangan terlalu plain dan jangan terlalu fancy supaya sng menarik traffic.
.

Anda boleh menulis artikel spt life anda,komedi,video,etc.ciksembang tidak mencadangkan anda untuk meulis artikel ttg gossip,selebriti atau politik.

Pendek kata,anda hanya perlu tekan NEXT,NEXT and NEXT!

Klik Sini juga utk maklumat tambahan: Tips Buat Blog

Emel ciksembang kat dzaidzul@gmail.com utk dapatkan dalam format yg lebih komprehensif ..

tak yah segan2 sebab sebenarnya ramai yang tak tahu buat blog lagi..
Be The First For Free ! Setiap orang WAJIB ada blog!
Selamat Mencuba!

November 22, 2009 - Posted by | Petua & Tips | ,

3 Comments »

  1. mangai…wajib tu…hehehe

    Comment by Capo Grande | November 22, 2009 | Reply

  2. kah kah kah.. tapi memang betul everyone should has a blog

    Comment by CikSembang | November 22, 2009 | Reply

  3. Tq zaidah … mmg bminat gak nak buat blog ni..tp no idea lah… bagi tips…takut nti meraban lak…n canne lak buat blog ni bley wat duit…jgan skim cpat kaya dah . takuut…

    Comment by Anonymous | November 23, 2009 | Reply


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: