Ciksembang's Blog

Just another WordPress.com weblog

Day 2- Freesky Pearls in Beijing

Ajaib nya ciptaan Allah.. terpegun CS melihat dalam tiram ada pearl.. walaupun dah lama CS tau pearl ini ada dalam tiram tapi tak penah tengok dengan mata kepala, keluarkan pearl dari tiram..

Sungguh Ajaib.. detik dalam hati CS dan kabarkan kepada anak2.. dalam makanan ada hiasan.. Hebat !!
Selepas Summer Palace, kami ke Pearl Center ini dan di demo dengan cerita diatas ni..
Rupanya ada bykkk pearl dalam satu tiram.. dan ada banyak warna.. pearl yang ada di beijing ni adalah pearl air tawar.. teruja hati perempuan ku untuk membelinya.. rasa feminine indeed.

Apa yang CS tau, Dalam mitos China, mutiara merupakan air mata naga yang jatuh dari langit ketika naga sedang bertempur sesama sendiri. Ada banyak warna dan bentuk pearl ni, yellowish, putih, sedikit purple, hitam semuanya semulajadi keluar dari tiram tu..

Enjoy this photos.. Subhanallah!
Photobucket

Photobucket

March 27, 2010 - Posted by | My Travel | , ,

4 Comments »

  1. tu boleh dimakan ke tiram dia.. macam beso jek..

    Comment by boss | March 27, 2010 | Reply

    • mestile boleh makan .. namanya tiram.. diproses jadi le sos tiram brand mahsuri ke, kimball ke, maggi ke

      Comment by Anonymous | April 2, 2010 | Reply

  2. tu boleh dimakan ke tiram dia.. macam beso jek..

    Comment by boss | March 27, 2010 | Reply

    • mestile boleh makan .. namanya tiram.. diproses jadi le sos tiram brand mahsuri ke, kimball ke, maggi ke

      Comment by Anonymous | April 2, 2010 | Reply


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: