Ciksembang's Blog

Just another WordPress.com weblog

Silk Factory Beijing

Tak sah lah kalau holiday kalau tak bershopping kan.. hohoho
Dalam banyak2 tempat yg weol pegi, silk factory ni ada kenangan tersendiri laa

Photobucket

Silk Factory ni betul-betul klasik .. amoi2 kat dalam ni bagi explanation how to make a silk.. dari kepompong hingga lah menjadi kain.. weol dapat lah merasa menarik kapas untuk dijadikan kain.. tapi terkoyak.. muahaha dah dasar tangan TAK BERBEDUNG..
Photobucket

Dalam factory ni ada jual bedsheet, comforter, kain, shawl macam2 ada.
CS tak beli la bedsheet tu tapi CS beli jeng jeng jeng… kain silk la dapatlah 3 4 pasang.. corak mesti kecinaan..nak kata murah tak jugakla 4 meter dalam RM280 atau RM140 baru dapat yg cantik.

Tip nya beli silk di Beijing kena beli kat factory not to buy at Yashow Market ke , Sunny Market ke atau mana2 market.. situ mmg tak ori

April 19, 2010 - Posted by | Uncategorized | , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: