Ciksembang's Blog

Just another WordPress.com weblog

Sendu Demam Denggi Hari Ke2

Jumaat pagi, doktor amik darah lagi.. naik lebam tangan aku dibuatnya..
Platlet darah aku turun lagi. ..Kali ini bacaannya 72.

Hari ini aku diserang cirit birit pulak. dahlah lemah, cirit birit pulak.. sakitnya perut memulas-mulas.. Rupanya cirit birit pun tanda2 demam denggi..banyaknya kesan denggi ni.. Suami tersayanglah yg memapah aku ke toilet ..bertungkus lumus dia menolong aku.

Sempat jugak aku terpikir macam mana manusia bernama Safwan Husaini berkarya, blogging dengan sakit barah hati. Aku yg hanya demam denggi je dah tak mampu untuk berkarya ..bohong benar.

Ahh jangan aku menambah dosa detik hati ku.

Drip ditangan hari ini dah masuk botol yang ke 10. Satu hari sekurang2nya 6 pain aku dimasukkan air. Penatnya. Rimasnya. Kali ini aku diuji lagi, perutku pulak masuk angin. Baring salah, duduk lagi salah.
Masa ni aku terkenang pada boss office a.k.a kawan baik (Hanizah Hassan) yg mmg sinonim dgn sakit angin. Ahhh aku pernah mengata dia ke… Nah ambik kau Zaidah, kau kena pulak.. SOb SOb SOB..

Banyak nya pengajaran yang aku kutip dek demam denggi aku ini. TUHAN, aku insaf !!

Malamnya pulak, sepicing pun aku tak dapat lelap mata. Nah sekali lagi aku terimbau pada kawan ofis Ghazali yang pernah mengadu pada aku dia sakit tak dapat tidor. Aku pernah mengata dia ke?.. Zali maafkan aku.

Photobucket
FOOD SUPPLEMENT, Alin present ..thanks Alin

July 9, 2010 - Posted by | Diari Hati Cik Sembang, Muslimah & Aku |

12 Comments »

  1. terkejut dgr akak kena denggi masa bengkel DKICT hari tu.. aduhai.. kesian nya.. hopefully cpt2 dpt fully recover..

    Comment by mekchu | July 9, 2010 | Reply

    • thx su.. baru hari ni masuk kerja..blog dah berhabuk lagi

      Comment by Anonymous | July 19, 2010 | Reply

  2. terkejut dgr akak kena denggi masa bengkel DKICT hari tu.. aduhai.. kesian nya.. hopefully cpt2 dpt fully recover..

    Comment by mekchu | July 9, 2010 | Reply

    • thx su.. baru hari ni masuk kerja..blog dah berhabuk lagi

      Comment by Anonymous | July 19, 2010 | Reply

  3. Sempat gak pikirkan ngata owang yek .. Anyway, semuga semboh segera. Allah nak muliakan la tu.

    Comment by Rojelin | July 11, 2010 | Reply

    • masa tu mmg pikir ..rasa dekat dh dengan kubur..thx roger

      Comment by Anonymous | July 19, 2010 | Reply

  4. Sempat gak pikirkan ngata owang yek .. Anyway, semuga semboh segera. Allah nak muliakan la tu.

    Comment by Rojelin | July 11, 2010 | Reply

    • masa tu mmg pikir ..rasa dekat dh dengan kubur..thx roger

      Comment by Anonymous | July 19, 2010 | Reply

  5. semoga cepat sembuh…ikuti nasihat doctor

    Comment by adik | July 12, 2010 | Reply

    • thx adik

      Comment by Anonymous | July 19, 2010 | Reply

  6. semoga cepat sembuh…ikuti nasihat doctor

    Comment by adik | July 12, 2010 | Reply

    • thx adik

      Comment by Anonymous | July 19, 2010 | Reply


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: