Ciksembang's Blog

Just another WordPress.com weblog

Cara Tambah Traffic Ke Blog

Photobucket

Pernah dengar tak pasal Blog Walking (BW). Kali ni CS nak bagi idea atau cara kepada bloggers utk tambah traffic ke blog uols..

Pertama : kenapa nak tambah trafik? senang je kan.. nak orang klik kat iklan2 kita..

Apa itu BW.. BLOG WALKING ni ialah cara utk kita promote blog kita.. dengan klik pada link pada orang yg komen blog kita.. samada kita kenal atau tidak tak yah ambik kisah .. tinggalkan komen kita pulak kat blog orang..
Kalau orang suka kat blog kita, for sure derang akan datang lagi..

Satu lagi jangan lupa untuk buat kerja2 backlinking dengan social website.. contohnya facebook.

Sekian pelajaran kita hari ini. Kalau tak faham, please jangan segan tinggalkan komen.. komen anda sebenarnya membantu sedara mara kita yg lain yg pun tak tahu..
CS sedia membantu yg mana mampu. Yosh ….

July 27, 2010 - Posted by | Petua & Tips, Tutorial & Buat Duit | , ,

21 Comments »

  1. ya sgt setuju.. usaha tangga kejayaan..

    Comment by suraya | July 27, 2010 | Reply

  2. ya sgt setuju.. usaha tangga kejayaan..

    Comment by suraya | July 27, 2010 | Reply

  3. hidup bloggers ! thanks sue for all yr support

    Comment by ciksembang | July 27, 2010 | Reply

  4. hidup bloggers ! thanks sue for all yr support

    Comment by ciksembang | July 27, 2010 | Reply

  5. yup, BW is the best practic to promote the blog.. jom blog walking😉

    Comment by alcyia | July 27, 2010 | Reply

    • jommmmm

      Comment by Anonymous | July 30, 2010 | Reply

  6. yup, BW is the best practic to promote the blog.. jom blog walking😉

    Comment by alcyia | July 27, 2010 | Reply

    • jommmmm

      Comment by Anonymous | July 30, 2010 | Reply

  7. sy xrajin jln2 kak…sy bz keje byk…tmbh2 dah kawin ni kan…huhu…ada tips lain x?? huhuhu..

    Comment by CapoGrande | July 29, 2010 | Reply

    • tu salah satu je Lan.. takkan kawin bz..orang dah ramai anak..lek je..

      Comment by Anonymous | July 30, 2010 | Reply

  8. sy xrajin jln2 kak…sy bz keje byk…tmbh2 dah kawin ni kan…huhu…ada tips lain x?? huhuhu..

    Comment by CapoGrande | July 29, 2010 | Reply

    • tu salah satu je Lan.. takkan kawin bz..orang dah ramai anak..lek je..

      Comment by Anonymous | July 30, 2010 | Reply

  9. jalan2 melawat page ..hihih

    Comment by mastura | July 30, 2010 | Reply

  10. jalan2 melawat page ..hihih

    Comment by mastura | July 30, 2010 | Reply

  11. cun2..

    Comment by hada | August 21, 2010 | Reply

  12. cun2..

    Comment by hada | August 21, 2010 | Reply

  13. disini sy ada jual jersey…manyak murah…tgk dlu..nk beli ke x nk…kmudian…
    bg diri anda pluang utk tgk blog ni…tq

    Comment by bidi | October 1, 2010 | Reply

  14. disini sy ada jual jersey…manyak murah…tgk dlu..nk beli ke x nk…kmudian…
    bg diri anda pluang utk tgk blog ni…tq

    Comment by bidi | October 1, 2010 | Reply

  15. Kerja mudah, tp time nk tulis comment, otak jammed.

    Comment by asrulasmah | October 3, 2010 | Reply

    • tak pe tak payah tulis dulu ..bila En Idea datang.. tulis byk2 dan shedule kan..

      Comment by Anonymous | October 3, 2010 | Reply


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: