Ciksembang's Blog

Just another WordPress.com weblog

Tips Score Dalam Exam

Photobucket

Salam ceria !
Hari ni, CS tergerak nak tulis pasal tips untuk score dalam exam… tips ni CS cedok dari kem2 motivasi yg pernah anak2 CS join.. yg paling popular
Motivasi Alihan Pelajar by Dr Tengku Asmadi

Kata Dr, nak score dalam exam ikut petua ni

Concentrate dlm kelas – 50% markah
Buat homework – 20% markah
Latih tubi – 30% markah

Cuba kita buat markah kita
Contohnya:-
Concentrate dlm kelas – 40% markah
Buat homework – 20% markah
Latih tubi – 25% markah
JUMLAH – 85% MARKAH

Nah … senang tak nak score A.. moralnya.. pay attention dalam kelas tu yg bagi markah tinggi.. macam mana nak concentrate?.. buat dek je dgn keliling.. termasuk kengkawan..
Walaupun anak2 CS dah tau petua ni.. tapi itulah budak2 .. masih lagi cari jalan susah.. tepuk dada tanya IMAN

September 4, 2010 - Posted by | Muslimah & Aku, Petua & Tips | ,

2 Comments »

  1. salam kak… selamat hari raya.. nk bg kad raya.. nnt ambik kat blog yer😉

    Comment by alycia | September 5, 2010 | Reply

  2. salam kak… selamat hari raya.. nk bg kad raya.. nnt ambik kat blog yer😉

    Comment by alycia | September 5, 2010 | Reply


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: