Ciksembang's Blog

Just another WordPress.com weblog

Raya ke8 di Cameron Highland

Tak pernah sumur idup CS berjalan masa cuti raya.
Tapi tahun ni CS nak pecah tradisi.. selain dari perut yang penat overtime bekerja dengan lemang rendang ketupat kuah kacang.. CS and family melancong ke Cameron Highland..

Photobucket
Mak lagi lebih dari anak..dauh teh dari dekat.. lagi muda lagi sedap..

Pegi pun redah je.. tak booking hotel pun.. nasib2 je..
Dah 10 tahun tak pergi.. Aqil n Husna tak pernah jejak..

Banyak dah perubahan.. Yg paling signifikan kebun strawberry orang Melayu.. vangga rasa.. walaupun masih tak ramai yg usahakan..
Photobucket
yg mengunjur ke dibelakang, tea cafe di Ladang Boh Sg.Palas

Photobucket
Ikram dengan style

Yg paling bes, ice cream yg orang Islam buat..dengan topping strawberru..perghhh licin..sedap.. berkrim..nikmat sekali !!!
Nama tempat ni Kg Taman Sedia ada chalet dan homestay jugak..yg diusahakn oleh Melayu jugak..

Photobucket
slurpppp

Satu lagi pasal ladang teh Boh.. duduk paling atas sekali kat Gunung Brinchang.. 10 years back tak macam ni.. saujana mata memandang.. ciptaan Allah..

Photobucket

September 22, 2010 - Posted by | My Travel | , , ,

2 Comments »

  1. melancong ye time raya….. tq kak.. jadi yang pertama🙂

    Comment by suraya | September 23, 2010 | Reply

  2. melancong ye time raya….. tq kak.. jadi yang pertama🙂

    Comment by suraya | September 23, 2010 | Reply


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: