Ciksembang's Blog

Just another WordPress.com weblog

The Three Sisters

Photobucket
kat sebelah kiri, 3 batu formation..

Okay ni bukan movie .. tapi cerita sumpahan seorang witch 3 orang adik beradik perempuan yg tinggal kat Katoomba.

Mereka dikatakan jatuh chinta dengan 3 orang adik beradik lelaki dari daerah lain, malangnya disebabkan perbezaan etknik mereka dilarang berkahwin.

3 org adik beradik lelaki sungguh tak gembirra bila tak dibenarkan kahwin dan cuba untuk melarikan the three sisters dan bercadang melancarkan peperangan.

Seorang bomoh telah menyumpah The Three Sisters menjadi batu untuk menyelamatkan daridiganggu oleh The Three Brothers. Bomoh tu berharap selepas perang dia nak reverse balik sumpahan dia tapi malangnya dia terbunuh.

Akhirnya The Three Sisters tidak dapat menjadi orang semula dan menjadi formation batu macam gambar ni..

Kesian nya..inilah kisah penduduk asli orang Ostolia..

Photobucket
CS berlatarbelakang Sydney Bridge .. bridge ni kita boleh naik dan ketinggian nya boleh buat kita gayat.. berdekatan dengan Sydney Opera House

October 5, 2010 - Posted by | My Travel | , ,

4 Comments »

  1. akak!! ni saya ni!!! akak kona tak? alah, kito samosamo duduk kek asrama kek sanun tu….. alah, asrama eteh bukit tu

    Comment by Mak Su | October 6, 2010 | Reply

    • aah lobih dari konal..

      Comment by Anonymous | October 7, 2010 | Reply

  2. akak!! ni saya ni!!! akak kona tak? alah, kito samosamo duduk kek asrama kek sanun tu….. alah, asrama eteh bukit tu

    Comment by Mak Su | October 6, 2010 | Reply

    • aah lobih dari konal..

      Comment by Anonymous | October 7, 2010 | Reply


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: